Wednesday, March 30, 2011

AFIFAH vs BELON BUIH.....

Lama benor ummi tak update blog... sibuk sgt dak juga... malas yg lebih.... Sedar tak sedar afifah dah pun 3 tahun... cepat membesar dah puteri ummi ni... Alhamdulillah, semakin aktif, ceria dan macam2 ragam... kadang-kadang nak tergelak pun ada tengok telatah afifah... kekadang rasa cam nak mengamuk... lebih2 lagi bila afifah terbalikkan bakul mainannya... satu rumah diaturnya... kalau atur elok2 takpe, ini siap baling lagi...huh...

Ummi memang kena banyak bersabar dalam melayan karenah afifah ni...Nak kena tunjuk mana yang betul, mana yang salah.... Tapi yang menyejukkan hati tu, setiap kali afifah buat salah, afifah sure cakap "sorry ummi..."... Tiap kali ummi buat-buat merajuk, afifah sure pujuk, "Nape ummi, sorry ye..." Itu la antara dialog2 afifah, tapi bila time afifah jerit, tolonglah tutup telinga... kalau tak sure boleh pecah gegendang....

Afifah suka sangat main belon buih.. pantang jumpa org jual... pernah time 2 tahun dulu dia terminum sabun tu... gabra tul ummi.... nasib baik takde ape2... tiap kali dia nak main ummi tak leh lepas pandang... sekarang dah pandai tiup, kalau tak ummi la tukang tiup..."Ummi, kate fuhhhh..." kata afifah bila minta ummi tiupkan belon tu...

Sekarang ni afifah dah tunjuk minat dgn buku...pergi kedai runcit pun minta nak beli buku... tapi buku yang ummi belikan tak pandai nak jaga... Apapun, ummi doakan afifah terus sihat, ceria dan cerdik ye sayang.... Semoga Allah merahmati kita bersama....

5 comments:

Fara_Adura said...

Fara pon da lama tak apdet. hehe. Br semalam berkobar2 nak apdet. RIndu kawan2 blog. Makin comei la afifah neh. Maniss je mukanya..
Belon buih tuh mana2 dak suka kan.. tak terkecuali Sofea.. haha. Kdg2 terlebey excited tgk buih tuh, smpai tertumpah sabun tu. Wawawa..

syurga kaseh -azlina 2 said...

wah afifah dah semakin comel sihat cerdas dan ceria...mata fifah pun semakin menawan...semuga menjadi ank yg solelhah..

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

best men buih yer..
doter sy pn suke beli, n main kejap je.. yg balance suh mak la tlg tiup.. adussshh, 2-3 ketui blom abes tp kalo nampak nk beli lg.. kl jln ngan sy, sy akn wat tak nampak je benda alah tu.. heheh, kalo ngan pak die mmg kena cukai dh.. ;p

Tukang cerita said...

nanti beli byk2, main ngan kakak izzah ngan kakak najihah plak kat sekolah ummi....
~eh, baju fifah tu cantik lah, sweet....
:)

ummi afifah said...

aa..betul tu cik fara...hee..hee

thanks kak ina....

same la kita ummi alya...jenuh simpang kalau nampak

nurul, afifah yg pilih sendiri baju tu...yg lain tak nak..tu pun saiz 4 tahun...heee..heee