Friday, January 30, 2009

Penangan NASI GORENG UDANG LIPAN..

Dalam perjalanan balik ke kampung hjg minggu lepas sempat juga singgah kat Restoran 3R (Razak, Restoran, Rasaria) yg terletak di Pantai Remis.. Actually, kak yam yg perkenalkan kat dalam blog dia tempoh hari... Cari punya cari berpandukan petua yg kak yam bagi...
"lepas petronas Pantai Remis, ada lorong ke kiri, masuk dalam skit.. jgn risau, ada signboard..."
dah jumpa tu, teringat lagi kata-kata kak yam..
"try nasi goreng udang lipan dia, best betul la..."
Apa lagi, terus je kami order 2 nasi goreng udang lipan... belek2 air, tokey dia cadangkan jus jambu batu asam boi... ok..order 2 gelas...
Memang sedap betul la... dah la tengah lapar, apa lagi cukup puas hati makan kat sini... nasi goreng sedap, air pun sama... harga pun berpatutan... afifah tengok je kay... rasa buah tomato ja...
Lepas 4 hari kat kampung kami pun balik ke lumut... on the way, skali lagi perkena nasi goreng udang lipan... tapi yg frustnya, jus jambu batu tak dak.. sebabnya, cina raya, buah jambu pun takdak... boleh buka kebun jambu la mcm ni...
Anyway, thanks to kak yam, perkenalkan tempat ni... so, sape2 yg lalu jln Pantai Remis boleh la cuba...

8 comments:

siti_m said...

ummi affifah dah try nasi goreng udang lipan nie... best kan sebab udang baru memang pelik udang nie tapi bila dah cuba baru tau..... hhmmmmm..... walllaa

Tukang cerita said...

Sedap ker?
tp, dgr namanya.... cam tak lalu jer..lipan??!!!
~eden tak makan udang~

ain said...

nasi goreng udang lipan..??namanya dah menyengat...rasa aper lg..!!

hazlin said...

bila pulak turn aku????

ummumishkah said...

sedap ekk udang tu?
nak kena try gak ni!

ummi afifah said...

betul kak yam..
blm cuba blm tau,tukang cerita..
ain kena try tau...
ala kak lin,stgh jam je dr manjung.
ummumishkah pun must try...

UmmiRosma said...

Salam ummi afifah,
Saya amat tertarik dgn tajuk ni...'udang lipan' mmmmm....baru dengar pulak saya..nak tengok juga rupa bentuk dia...

anyway...happy weekend...make it a cheerful one!

Unknown said...

大陸新娘 清潔公司 遊學 麻辣鍋 麻辣火鍋 火鍋吃到飽 盤纏銀兩 商務中心 宜蘭民宿 廬山住宿 廬山飯店 廬山溫泉 清境 花蓮民宿 花蓮住宿 吉安民宿 花蓮旅遊 花蓮民宿 澎湖民宿 房地產 新成屋 看房子 台灣房屋 東森房屋 永慶房屋 日月潭民宿 墾丁民宿 洗車 汽車美容 鍍膜 苗栗旅遊 商務中心 小型辦公室 辦公室出租 烏來溫泉 宜蘭民宿 酒店經紀 翻譯社 金瓜石民宿 九份民宿 港式飲茶 台北港式飲茶