Tuesday, February 17, 2009

ROTI PITA BERINTI DAGING...

Dalam kesibukan dengan tugas2 seharian, sempat masak makanan yg ringkas je untuk santapan family tercinta.. berdua je.. ringkas pun takpe, janji konyang... apa aje yg ada dlm freeze tu je yg campak2 dlm kuali... so jadi la resepi ni... tuk yg sibuk2 boleh la try.. mudah dan ringkas....

Roti di panaskan dalam oven.. 5 minit.. siap...
bahan untuk inti... daging cincang, bawang putih dan besar.. kentang, sayur campur, serbuk cili dan serbuk kari...
Cara2... tumis bawang... masukkn kentang, dan daging cincang... masukkn sikit je air supaya daging empuk.. masukkn serbuk kari dan cili.. masukkn sayur campur.. masak sehingga hampir kering.. Lastly.. ready to serve.. masukkn daun salad dan inti ke dalam roti pita...

Nyum... nyum.. easy to cook and healthy meals..



7 comments:

hazlin said...

waduhhhh, memang mengonyangkan. nak juga. malas nak buat. skrg musim sibuk laaa....

ain said...

sedapnyaaa...selalunya klu akak buat, anak2 mintak tambah mayonis. dia org kata rasa burger sikit..hihihi

ummumishkah said...

pagi2 ni terliur pulak!!
nampak cukup menyelerakan...

mamalieyna said...

wahh..cedapnyer...pas bersalin n pas pantang nak buat laa..cam best jer..

Saidatulnissa Aina Umairah said...

mama tgk pun terliur.. lor macam nie ummi boleh ler mintak resepi banyak2 dr u... mama xreti masak sgt.... malu :(

UmmiRosma said...

Sedap ni...my hubby and I love to eat this.Here we call this pita kebab. Mintak sikit yea..bole tak?

By the way..just to let you know..the tag is done! tnx dear

ummi afifah said...

**understood,, kak lin...
**aa..kak ain.. kita ubahsuai ikut solero..
**try le ummu mishkah..simple je
**slmt mencuba mamalieyna..
**mama umairah, sy pun bdk baru blajar..
**thanx ummu rosma.. taste it through your eyes je lah ye..