Sunday, March 22, 2009

BALIK KG..

Time cuti ni sempat lagi curi masa balik kg jap.. ziarah mak, ayah, mama n abah.. seronok dapat jumpa org tua... rasa bahagia sgt... kalau nak ikutkn hati every week nak balik.. tapi phm2 je la... jauh... sebulan sekali pun Alhamdulillah.. Bila kita luangkn masa ziarah org tua dan menatap wajah mereka dgn ihklas pun dpt pahala... selagi mereka hidup tu la tanggungjwb kita... dah berpuluh tahun mereka merawat dan melawat kita, ni la masa utk mereka lak...
Afifah tghmencari2 apa tu? mana daddy ni... lambat betul..

Mai sini afifah tolong parkingkan betul2...
gelagat afifah time tunggu daddy pi toilet dkt RnR... pantang daddy left the sit, dia lak yg take over..
Ni gelagat afifah terjumpa bola adam, cousin dia yg br berusia 6 bln... Apa ni? cantikla..

bestnye dpt main ni... ni afifah punye... la, dah jadi dia punya pulak.. adam tengok je akak dia ni main bola kesayaangan dia.. Actually, afifah blm pandai bercakap.. ummi je yg letak dialog berdasarkn aksi dia...








11 comments:

ain said...

akak lama gak tak balik kg wlupun dekat. Weeknd ni baru plan nk balik.

ummi afifah said...

bestnye kg dekat, kak ain..

UmmiRosma said...

Comelnye Afifah...dah tak sabar nak balik kg yea...enjoy your time there...dont 4get to post the stories yea..

ummumishkah said...

best balik kampung...
si kecil tu lagilah kan?

adda said...

best nyer afifah main bola.. sila amik award kat blog mama syafi yea

domestic engineer said...

Salam Ummi Afifah, bestnya la hai dpt balik kg jenguk parents kan. Mmg ni aktiviti wajib ktrg time cuti sek ms kat Msia dulu. Klu u rasa jauh, ktrg yg kat padang pasir ni apatah lagi...esp masa parents x sihat, klu ada sayap rasa nak terbang je...

ima said...

salam perkenalan,
bestkan balik kg...akak pun balik kg jugak...memang amat memenatkan perjalanan yg jauh...tapi dlm kepenatan tetap rasa gembira dan seronok bila dpt berkumpul...terutamanya anak2.

ummi afifah said...

thanx ummirosma..balik kg kejap je.. takde story la..

ummi afifah said...

betul tu ummumishkah..
thanx adda..

ummi afifah said...

kesian yg jauh mcm kak dom. eng.. doa je penghubung kan.. semoga org tua sentiasa sihat..

ummi afifah said...

salam perkenalan kak ima...