Monday, July 27, 2009

jalan-jalan KL:part 2

Sempat jalan-jalan sekeliling Putrajaya... Macam best je bandar terancang macam ni... ada satu bangunan yg menarik hati.. ISTANA KEHAKIMAN... Mahkamah kot tu.. kiri-kanan bangunan ada tertulis dua perkataan BUAT KERJA... menarik tu...
Pergi jemput Pak Su Afifah kat Sekolah Alam Shah. Dia form 5 dah nak SPM tahun ni... ehmm..pelajar harapan sekolah tu.. keluarga lagi-lagi lah... nampak muka comel afifah nangis.. itu kes dah letih sangat + nak buas dalam kereta... tak dapat apa yg dihajati, nangis... bab jalan tu tak payah cakap.. asal lepas je, jenuh pak teh kejo.. Bila jalan dgn ramai 'pengasuh' ni best juga.. Nurin n Kimi dah besar, lain cerita la kak zu...

Ni sempat singgah solat Maghrib kat masjid Putrajaya.. tok ayah dah tak kelihatan sebab tak sabar2 nak masuk masjid... ambil2 gambar ni tak layan dah... tu sapa yg dok picit mulut afifah tu.. nak kena ha... tu la pak ndak afifah... new family member...Best betul dapat kumpulan satu family n jalan2... on the way balik Lumut singgah Teluk Intan.. ada menara condong ni... tak sempat poss.. ramai orang di hari ahad...

ps: sorry ye mak ndak ana, gambar u kawin tak dapat tangkap... camera mogok tak diberi makan...



8 comments:

mamalieyna said...

ramainyer rombongan sesi jenjalan ni..mesti meriahh..! sonot ek...!

kakyong said...

org manjung p jalan2 putrajaya ya...

meriah nya...

hazlin said...

sesekali rombong..... syok apa....

Tukang cerita said...

comei lah gambar fifah nangis tu...
:)

ummumishkah said...

sonok lah afifah yer... nak pi lah menara condong tu, cam menarik jer...

ima said...

wah...seronoknya afifah gi jenjalan kl...

ummi afifah said...

tul tu mamaleiyna.. best

kak yong, sesekali je sempat berjln...

syoknye kak lin..

tkg cerita, TQ

mai la ummimishkah.. menara tu kat teluk intan..

adianiez AIDA said...

tak tgk dlm nyer lagi tau.
lagi cantik, memang mcm istana.
tak nampak langsung mcm court!