Thursday, August 27, 2009

AFIFAH MERAGAM...


RAGAM YG PERTAMA: afifah suka sgt outdoor activity, mcm budak2 lain la... tapi sekarang ni musim yg tak sesuai utk buat outdoor activity so, kalau ada peluang pintu terbuka je berkejaran la afifah berlari..'check surat'...

Bila dah keluar tu susah la nak dipujuk masuk rumah... macam-macam tektik yg ummi guna tak menjadi... kebetulan ada rancangan tv favourite afifah..."TOM TOM BAK".. dengar je suara uncle nil tu berlari la dia masuk... saje je ummi kuatkan..
kushuk tengok tv sambil menyepahkan carpet ABC nye....
Ha... siap menari lak.. alamak camna nak jadi ustazah ni sayang.... selain tom tom bak afifah suka tgk mari bertaranum... tu pun siap menari juga time pelajar2 tu bertaranum... belum faham lagi apa bezanya kedua2 rancangan tu...

RAGAM YG KEDUA: Hari ni ummi bawa afifah ke klinik utk timbang berat n cucuk 1 thn stgh... dah 1 tahun 6 bulan afifah ni... ifah belum bangun lagi, maklumla lepas sahur tadi melayan daddy.. pas tu tidor sampai tak ingat le... jenuh dikejut..kul 930 afifah baru bgn.. siap2 sambil pujuk naik kereta.. sampai kat klinik, mula2 masuk afifah nampak mcm tak selesa je... lepas timbang terus je melulu ke pintu nak balik dah... jenuh ummi pujuk masuk balik dalam klinik nak jumpa nurse.. pastu gi tempat cucuk... masuk2 je dia dengar sorg budak meraung kena cucuk mulalah afifah peluk ummi erat2... pas tu turn afifah... syahdu je dia tgk nurse yg nak cucuk dia tu.. pas mkn ubat polio, nurse pun bg 1 suntikan kat drumstik afifah, meraung satu klinik mujur tak ramai org.. pas tu nurse bg ubat demam, terus je afifah capai ubat tu n stop nangis... siap boleh jalan sambil pegang botol ubat dia tu..

sampai rumah terus je bg ubat demam, lepas 6 jam bg lagi... badan afifah mcm dah nak panas... afifah mula meragam nak ummi dukung je.. sakit bekas cucuk tu agaknya.. merengek2 sambil pegang drumstik dia, bekas kena cucuk.. harap2 afifah tak demam ye sayang sebab esok kita nak balik kampung... semoga afifah dijauhi segala penyakit dan membesar dengan sihat...

13 comments:

Tukang cerita said...

Biasalah tu....
lepas cucuk mesti demam...
selamat pulang ke kg.. afifah...
:)

Khairiah said...

Hai, azren. Selamat menyambut ramadan..ramadan kali ini terasa sunyi sikit sebab anak yang sorang tu dah jauh susah nak lawat.. kalau waktu berbuka dia akan tanya masak apa dlm sms lepas tu nangis..

ibu_arifa said...

hahaha..syoknyer baca citer afifah nih..terbayang adakah anak ku juga akan beraksi begini juga nnt..skrg pun sudah nampak bunga2 dah bila ada iklan uncle nil tuh,,,dan bila pintu utama rumah ku buka...tgk pintu jer..

semoga membesar dgn siha dan selamat yer afifah sayang..syok nyer tgk mata mu tu..bersinar besar bulat (3B)

Intan said...

Cute nya afifah dlm baju tu :) Hopefully afifah tak demam dan selamat pergi dan balik ke kampung kay!

adda said...

kesian afifah kena cucuk yek? takpe afifah kuat.. auntie doakan x demam. dah besar ye afifah.. dh pandai sgt

nza said...

mmg le bebudk suka main kt luar...kalu dh trlepas mcm2 le aktiviti depa watkn.....

EIJAM'S FAMILY said...

a'ah biasa yerk klu lepas cuck mesti demam.. insya-Allah xteruk sgt... huhuh rancangan yg afifah suke tue sebiji cam umairah suke.. siap menaribagai lagikan.. huhu anyway selamat pulang ke kpg yerk.. berhati2 dijalan raya..

Mama-Danish & Sarah said...

afifah sebaya ngan sarah ya...

sarah punya last injection lepas raya nanti...

selamat balik kampung ya...

zieha said...

besar dah anak dara ummi sekarang..
bulu mata tu yg mahal tu..hehehe
selamat bersahur:)

UmmiRosma said...

Masya Allah....cantiknye mata Afifah ni....*hugs*

ummumishkah said...

Dalam meragam pun.. maintain comellll.. :)

kakyong said...

cute lah afifah.. ,mata bolat...
boleh masuk contest ni..

ummi afifah said...

terima ksih semua rakan2 sebab sudi komen.. maaf ummi tak sempat jawab personally..
thanks a lot semua... terima kasih kerana sudi doakan tuk afifah kekal sihat.. semoga kalian akan sentiasa dirahmati Allah SWT..