Sunday, June 14, 2009

AKTIVITI AFIFAH LAGI....

AKTIVITI NOM 1: Mengasuh Adam...
Waktu kat kampung hari tu sempat lah afifah menjalankan misi pertamanya... mengasuh@ mengacau baby yg lagi kecik dari dia... tgk tu, bkn main seronok menolak Adam dalam walker... Sebenarnya, Afifah dah bengang sgt dgn Adam tu, sbb selalu je naik walker langgar kaki dia... selain menjerit (mcm marah kat Adam je...) dia pun apa lagi.. Oo.. nak ajak main ye... tu yang Afifah tolak walker dia sebelum dia langgar lagi...


AKTIVITI NOM 2: Main remote TV @ astro...
Tettt..Tettt.. ditekannya.. aktiviti ni mmg sgt memeningkan kepala ummi dgn daddy... camne nak halang hobi ni... bg remote yg dah tak befungsi dibalingnya... pantang nampak kita pegang remote... kalau tak jumpa remote, Afifah siap pi tekan dekat decoder @ butang kat TV tu lagi... Adoii... jenuh le lawan tekan dgn dia... takut je TV tu buat hal... baru padan muka semua org ye Afifah...

AKTIVITI NOM 3: Menyapu lantai...
Aktiviti ni pun sangat2 digemari oleh Afifah... maklumlah anak dara... pantang nampak @ terjumpa dgn penyapu... terus disapunya lantai... takde la pulak ummi mengajar dia menyapu... observation kot... tiap kali ummi nak sapu sampah kena masukkan Afifah dalam baby court, biar dia main kat dalam tu... kalau tak, habis dikutip semua sampah2 yang ummi sapu... macam seronok pulak Afifah bila ummi kumpulkan selonggok sampah... dia nampak mcm sesuatu yg best kot utk diexplore... besar nanti jgn sampai ummi jerit baru nak sapu tau... buat aktiviti apa pun, mata dia sure tgk tv...

Itulah gelagat Afifah, buah hati ummi tersayang... satu hari bermacam ragam... perbagai aktiviti...

15 comments:

ummumishkah said...

afifah dah senoir sekarang, mestilah kenakan yg juhior.. ehehhe

Mama-Danish & Sarah said...

rajinnya afifah tolong ummi dia....sapu bersih2 ya..

Tukang cerita said...

macam sudah besar bangat anak dara mu ini reen....
:)

ibu_arifa said...

pandai nih afifah nih..alahai anak dara Ummi nih..makin ligat yer skrg :)..nak adik kot tu yg kacau Adam tu.. tak de kawan nak main.

niza said...

rajinnyer afifah menyapu...mth tlg sapu umah unty nak??hehehe..

ima said...

wah afifah!!!rajinnyer....

mamalieyna said...

baguslah tu...itu tandanye afifah ni bdk bijak n cerdas!.. ;)

adianiez AIDA said...

ini la aktiviti anak2 yg tak bleh dok diam seminit... bab menyapu tu, memang favourite syuhada. pantang le penyapu kat laman saya tu terbiar, mesti dia amik...

maka, terpaksa gantung tinggi...

zieha said...

hehehe..tgk gelagat afifah nyapu tu sama plak mcm firas..rajin nyapu kt depan porch umah nenek dia..give me 1o afifah.:)

ummi afifah said...

*ummumishkah, betul tu..
*ye la tu mama sarah..
*tidak... mcm dah makin besar gayanya, tkg cerita

ummi afifah said...

*ibu arifa, ada adik lagi la sakan..
*aunty niza kena la bagi upah colklat...hee..hee...
*TQ kak ima..mamalieyna..

*oo..sampai kena gantung lak aida..
*aunty zieha..papp...

yana said...

fifah yg comel didera sapu sampah????

鐵板豆腐Fay said...

That's actually really cool!亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,
三級片,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,成人圖片區

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,ut聊天室,情色遊戲,情色a片,情色網

蛋餅不加蔥Amber said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社