Wednesday, June 17, 2009

ALAHAI AFIFAH KU SAYANG...

Masalah..masalah... Afifah suka sangat tekan butang kat TV... ummi dgn daddy dah tak tau apa nak buat... ummi kesian kat afifah bila tiap kali dia tekan Tv daddy dok menjerit kat dia... berapa kali dah ummi cakap SABAR...daddy...SABAR... Last2 ummi yang hilang sabar...

Macam mana nak buat nak digantungnya TV kena pulak beli TV yg baru..sbb TV yang ada tak sesuai tuk digantung... nak lapik dgn meja tinggi la pulak... nak tutup butang2 tu, ada saja idea afifah nak buka nanti... dah habis fikir... last2 terpaksa juga dgr daddy dok menjerit. tau la pulak dia takut dgn daddy... bila dia melulu ke arah TV, daddy dah jerit NURAFIFAH!!! Terus dia patah balik cari ummi, teresak2 nangis... kesian lak ummi tgk... pas tu ummi cakap baik2 dan pujuk dia main mainan... tapi kejap je.. dia pi pulak kat TV tu!!!

NURAFIFAH!!! nak kena puk dgn daddy ke? Mengomel2 mulut Afifah bila daddy marah dia..
Bila time daddy tertidur kat depan TV ummi tgk je gelagat Afifah.. Dia pergi kat daddy, pas tu terus mengomel2 mulut dia berleter kat daddy...sambil tgn dia kat belakang.. terbahak2 ummi ketawa... tu la daddy, selalu berleter kat Afifah...
Alahai Afifah sayang ummi.....

10 comments:

ummumishkah said...

cam muhammad gak ni.. ehehhehe
cuma sekarang nni kurang sikit sbb letak TV kat tempat tersembunyi sikit... lagi pun memang jarang tengok TV..

Mama-Danish & Sarah said...

ain tak tahan ngan habit sarah yang suka bukak pintu kabinet atau almari. habis semua brg dlm tu dipunggahnya. Gerammm betullll.

mamalieyna said...

hehe..biasa la bdk2..mana yg dilarang lg la die suke nak buat..

sian afifah kena marah ngna daddy yee..

ibu_arifa said...

pening gak kan kalo jd cam ni? beli mainan baru lah kot..tp xtau berkesan ker tak nnt. sabar jer lah kak.. saya pun simpati gak bila dgr afifah kena cam tu dgn ayah dia..tp tak pe..kita niat nak mengajar anak.

yana said...

daddy grg??hah kcyan afifah patutla asyik menyalak jer grg hahaha lepas perasaan kat org lain blk..

adianiez AIDA said...

perihal tv... aida punyer kes lebih teruk!

dulu hanya ada tv 29". nurin & syuhada masih kecik. dok tekan butang tv tu. at the end, rosak. anta kedai kat area sini, semua tak bleh repair. kata mereka, motherboard rosak. kos motherboard RM600 ke atas.

hubby geram. terus gi beli flat screen tv 37". tv rosak tu aida letak kat umah mak kat kg. dlm stor.

abah aida repair RM150 jek. letak ler umah abah. adus!!!

now, nurin & syuhada da bleh dgr kata. hubby warning maut kat diorang waktu baru beli tv baru. takde la diorang usik / tekan-tekan.

c-idah said...

bdk2...
samelh dgn ank sy..
bukn d tekan2 jek,malah,
d tenggek lg kabinet tv tu..
nk mrh pn x jd...
last2...kita yg gelak sakan
tgok keletah dia..

ummi afifah said...

*ummumishkah...sy ada niat nak sembunyi dalam bilik
*mama sarah, itu pun hobby afifah gak..
mamalieyna...betul tu bdk2 kan...

ummi afifah said...

*ibu arifa...mainan baru kejap je main..
*yana..hargh...hargh..tu lah rahsia nya
*best gak cerita aida..
*c-idah,gelagat anak2 la yg buat kita happy kan

鐵板豆腐Fay said...

That's actually really cool!AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,做愛,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟