Monday, June 29, 2009

MAIN DOKTOR-DOKTOR...

Ni wajah doktor Afifah dgn 'spek mato' besaqnya...ada sekali dlm pakej mainan doktor2 yg daddy belikan tuk Afifah...
Ummi malas nak beli mainan cam ni sebab sure berselerak satu rumah... apakan daya kemahuan daddy sukar tuk ditolak...ceewah... itu antara serba-serbi yg ada dlm pakej tu... siap ada mikroskop lagi untuk tgk H1N1..hee..hee..
Ha... operation dah nak mula.. mana dulu nak main ni... mana lak patientnye... daddy la terpaksa jadi patient afifah...
Gaya doktor yg kelaparan lepas operation... sambil makan pun taknak tanggal stetroskop tu... betul ejo ke...lantak...
Amacam.. ada gaya tak? boleh lawan Pak Teh tak??...Pak teh tu adik ummi tersyg yg tgh gigih belajar tuk jd seorg doktor yg beriman... ceewah... mainan tu hanya dimainkan dgn cara yg betul selama satu hari je... pas tu dah dibuat mcm2...

12 comments:

Na Shari said...

Hi hi...sweet je Afifah pakai spek mata besar tu...

Aunt doakan Afifah pun jadi doktor bila dah besar nanti...

hazlin said...

anak-anak akak dulu masing-masing ada satu set..
sekejap je tahannya.
asyik bersepah....
maka ditongsampahkan....

mula dengan main-main.. mudah-mudahan jd kenyataan suatu hari nanti ye afifah ye...

Tukang cerita said...

hahahaa.....
nanti, bleh join Tukang Ubat, wak klinik sdri...

ummi afifah n TC, jadi cashiers ek...
:P

zieha said...

wah..kalau afifah jd doc,leh lah bukak klinik branch kt kuantan yek..leh rawat auntie kt sini:)

Pontianak Degil said...

Wah, merahnya spek doktor cilik ni. :P

Khairiah said...

hi Afifah, semoga cita2 mu tercapai nanti.....

adianiez AIDA said...

nurin pun ada 1 set.
hmmm... now semua ntah mana.
da didik agar jaga...
dia & syuhada dok berebut...
bersepah juga...
yg patah lain, yg da hilang lain, ...

EIJAM'S FAMILY said...

sweet affiah pakai spek tue..huhuhu nak jadi doktor ke..insya-Allah satu hari nantie tercapai yerk..

ummi afifah said...

*TQ aunty na...ceewah belum tahu lg apa cita2 afifah ni...
*kak lin, samelah.. menyemak rmh...
*alamak tkg cerita kena jg casher lak..ni..no..

ummi afifah said...

*jauhnye aunty zieha ni...
*welcome ponti. degil...
*tq cikgu cemerlang, kak kay
*aida, berdua main lg la havoc...
*entahle mama umairah...smg jd le...

Mama-Danish & Sarah said...

besornya spek doktor afifah....pinjam jap bolehh?

Unknown said...

大陸新娘 清潔公司 遊學 麻辣鍋 麻辣火鍋 火鍋吃到飽 盤纏銀兩 商務中心 宜蘭民宿 廬山住宿 廬山飯店 廬山溫泉 清境 花蓮民宿 花蓮住宿 吉安民宿 花蓮旅遊 花蓮民宿 澎湖民宿 房地產 新成屋 看房子 台灣房屋 東森房屋 永慶房屋 日月潭民宿 墾丁民宿 洗車 汽車美容 鍍膜 苗栗旅遊 商務中心 小型辦公室 辦公室出租 烏來溫泉 宜蘭民宿 酒店經紀 翻譯社 金瓜石民宿 九份民宿 港式飲茶 台北港式飲茶