Tuesday, June 9, 2009

Afifah potong rambut lagi...

lama betul ummi cuti dari berblog... balik kg punya pasal la... best betul dapat balik kg.. yg tak best nye time nak balik dari kampung... walaupun sibuk dgn preparation kenduri mak ndak ana (adik pompuan ummi satu2nya), tapi best sangat bila dapat berkumpul dgn semua adik beradik dan juga sanak saudara yg lain...
dalam kesibukan tu sempat juga memotong rambut Afifah yg dah nak menjolok mata... tu yg tak berbaju dalam gambar kat atas tu... vitagen tu sebagai umpan la yg mak ndak ana belikan.. habis satu badan penuh dgn vitagen bercampur rambut.. hasilnya kat atas tu.. ok la tu janji tak masuk mata..
sambil2 afifah potong rambut datang pulak kak nurin dia kacau dgn belon buih tu... menjerit2 afifah tgk kak nurin tiup.. tgk mulut geram dia tu..
Last2 berimpit2 dgn kak nurin sebab nak ambil juga bekas belon buih tu... so, ummi pun terus tangkap afifah untuk dimandikan sebelum apa2 yg lenih dahsyat berlaku..

p/s: best betul bila tgk anak berkomunikasi dgn org2 sekelilingnya.. nanti ummi nak cerita skit ttg kenduri kawin...

10 comments:

ibu_arifa said...

potong sendiri yer rambut afifah tu.. pandainyer.. saya pun nak potong gak..tp tak berani.. nak bwk ke kedai pun tak berani gak.. rambut dah tebal..kesian anak cam panas jer..nak msk mata pun ada gak.
akak potong rambut depan jer ker..satu kepala?

Na Shari said...

Selamat kembali...

Comey pulak afifah potong rambut...

ummumishkah said...

comell afifah!

niza said...

comel afifah dah potong rambut!!!

Tukang cerita said...

Comei cam ummi dia lah..
ahak!
:)

ummi afifah said...

*Ibu arifa, akak potong sendiri.. depan saja.rambut afifah nipis je.. yg blkg tok dia tak bg potong..so biaq la mencecah bahu..

ummi afifah said...

*TQ na shari, ummumishkah, kak niza

*tkg cerita, hemm..hemm..tq

EIJAM'S FAMILY said...

wah comel afifah ngan new style..

ummi afifah said...

tq mama umairah

adianiez AIDA said...

besar bersinar mata afifah !
cantik !
Nurin [anak Aida la, bukan sepupu afifah he he he] pun baru potong rambut.
babysitter tolong.
dengan Aida dia tak mau !!!