Tuesday, May 19, 2009

ALKISAH...Botol bucuk Afifah...

Ni sebab takde kerja lain, sebab kekeringan idea la ni.... gobek2 pic folder terjumpa gambar yg menarik ni... usia botol ni sebaya dgn Afifah... hampir setahun 2 bulan... wajib ada time nak tido.. kalau takde, alamatnya tak tido... botol ni berkawan baik dgn kain busuk dia... tak de kain tak pe lagi... afifah tarik je selimut ummi... tapi no kompromi untuk botol busuk...

Al kisah suatu hari ummi tgk gigi atas Afifah dah nak tumbuh... so ummi cadangkan kat daddy, jgn bagi botol tu dah takut nanti jongang lak anak dara ummi ni... daddy ok jelah... Ummi pun dgn penuh perasaan pun tercakap,"haa.. botol busuk ni patut hilang ja, baru Afifah tak jumpa dan stop hisap.."

Malam tu, time nak tido, mmg sah2 dah hilang!! Mula2nya buat tak kisah sbb mmg tak nak bagi.. tapi mengelijat Afifah tak nak tido... pusing kiri, pusing kanan, macam cari benda hilang.... seksa juga le menepuk... buai pun tak nak... time tu daddy dah bengkek je... seluruh rumah kami mencari botol ajaib ni... malang sekali dah tak dijumpai... disebabkan keletihan, tertido jugalah Afifah...

2 hari lepas tu, nampaklah Afifah tertonggek2 kat bawah kerusi kat dpn TV... bising je mulut dia dok Ukk..Ukk.. rupa2nya, dia dah jumpa botol tu!! bawah kerusi disebalik langsir... Alamatnya, tak jadilah program memisahkan dia dgn botol bucuk tu...

14 comments:

Tukang cerita said...

achummmmm...
bersin cium bau dia..

hahahaaaa....

*TAHNIAH yer..!!!*
:)

*ngingau ni.... laksa...laksa..laksa....
kui2....

Na Shari said...

Hihihi...kerana pulut santan binasa...kerana mulut botol pun ilang...

siti_m said...

ada orang nak blanja makan laksa ker??? wah.. tetiba lapar...
tahniah ummi afifah... memang hebat
cuba la hilangkan botol tue sekali lagi kot2 kali nie betul2 berjaya pisahkan botol tue ngan afifah...

mamalieyna said...

ihiks...macam2 peel budak2 ni ek...ada jer yg nk dibucuknyer..tp first time dgr botol bucuk :)!

ummumishkah said...

Tak pelah ummi..
afifah baby lagi pun..
tunggu dia dua tahun blh lah pisahkan... :)

Saidatulnissa Aina Umairah said...

mama xpernah dgr botol bucuk bantal bucuk adelaer.. cam umairah xleh tido klu xde batal bucuk... mesti die minta yerk ler...cuk..cuk..cukk.. kelakar lah affifah nie..

yana said...

woit..dah htam da puting botol tue..

hazlin said...

anak akak si nurul dulu susah benor nak pishkan puting kosong dia...

bila dia yg hilangkan sendiri... tak gaduhla nak merengek cari yg baru...

terus berhenti..

..p/s: laksa kedah ke laksa manjung?

ummi afifah said...

*tkg cerita: tiap hari castelo rebus tau.. TQ.. tunggu je la kalau jadik...
*betul da na shari...
*TQ kak yam... laksa je la.. nanti try lg hilangkan botol tu..

ummi afifah said...

*mamaleiyna, ingat taknak bg puting, tu yg jd botol tu...
*InsyaAllah, ummimishkah
*botol bucuk vs bantal bucuk
*kak lin, laksa kedah+manjung da...

ummi afifah said...

*mamaleiyna, ingat taknak bg puting, tu yg jd botol tu...
*InsyaAllah, ummimishkah
*botol bucuk vs bantal bucuk
*kak lin, laksa kedah+manjung da...

ummi afifah said...

woit mak ndah ana @ yana.. sejak bile lak ada blog ni... haa.. dah berjangkit ler tu..

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,a片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,性愛

蛋餅不加蔥Amber said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社