Friday, May 1, 2009

JALAN2... CARI BARANG...

Dua hari lepas ummi n daddy bawa afifah gi shopping barang dapur... setakat ni senang juga la bawa afifah kat pasaraya ni sbb bila letak je atas troli tu, mmg duduk diam la dia.. belum pandai minta itu dan ini.. sementara nunggu daddy belek2 barang, ummi sempat snap gambar afifah..
Dah balik rumah, ada la 'gift' utk afifah sbb jd good girl... solivite... sblm ni bagi vitagen, sebotol je abis. tu pun afifah buat mcm tak sedap je...
tapi kali ni lain.. sedap pula... bagi sebotol, senafas je disedutnya... afifah minta lagi satu botol, ummi pun bagi la.. habis 2 botol sekaligus! sama ada mmg sgt sedap ataupun penat pergi bershopping tadi... bila afifah minta utk botol yg ke tiga, no..no..no.. afifah kena mamam nasi lak...
Lastly, tinggal 2 botol ni selepas 2 hari, walaupun ummi angkut 2 set solivite ni.. seingat ummi, ada 10 botol.. nasib baik tak sakit perut, afifah..


8 comments:

hazlin said...

geramnya tengok mata afifah tu...

anak akak kalau beli 1 bar vitagen, jangan harap nak kongsi...

ummi afifah said...

kak lin, mata ibu mertuaku... hee..hee

ain said...

betullah...geram tengok mata afifah. Bundarrr!!!!

Fara_Adura said...

Comei afifah.. da pandai..

Sofea lak kalo vitagen, xsuke sgt..xsedap sgt kot..hehe

Tukang cerita said...

Tukang ubat berkata secara spontan...

'Cantiknya mata dia!!!'

ngeh...ngeh...ngeh...
:)

ima said...

comelnya afifah...baik pula orangnya,tak meragam nak itu dan ini...

ummi afifah said...

*alamak kak ain.. nanti afifah kena oakai purdah tutup mata la..
*adura, vitagen x sedap kot.. afifah suka solivite..
*tkg cerita, tgk la tkg ubat yg dok check dia dlm perut dulunye sape..wargh..
*kak ima, belum pandai lagi kot..

Saidatulnissa Aina Umairah said...

salam mmi, geram tgk mata afifah, rambut die hitam sgt... afifah nak duduk diam uerk kat situe... klu umairah jgn harap......... mau jalan jerk jawap yerk..