Thursday, May 7, 2009

Bertudung juga anak ummi...

baru2 ni saje try pujuk afifah pakai tudung time keluar berjalan.. bukan apa, selalu tgk budak kecik pakai tudung ni, comel sangat... macam sofea baby mama adura tu...cheewah..
bila ummi cakap, "afifah, kalau nak naik car, kena pakai tudung dulu.." terus je afifah capai tudung dan minta ummi pakaikan.. cepat2 ummi pakaikan... afifah hulur tangan minta ummi dukung... nak keluar le tu... apa lagi, kejutkan daddy yg tgh tidur selepas zohor n pergi jalan2...

Jalan2 sampaila pulak kat kedai mamak... afifah menunggu ummi suapkan makanan dengan penuh kesabaran...
sedap betul sehingga menjilat jari...
Ni lah wajah comel afifah yg tiap kali nak keluar dah boleh pakai tudung... so, balik2 tudung ni je la... nanti ummi belikan yg lain lak..




9 comments:

ibu_arifa said...

comeinya..comei betul Afifah ni.. tang mata tu yg mahal tu..
best tgk reaksi kesabaran dia menunggu makanan tu..good girl!!
Dalila pun satu je tudung..sian gak kan..balik2 tudung tu jer..

ain said...

comeinya dia pakai tudunggg!!!! cute girl la afifah ni.

Mama-Danish & Sarah said...

akhirnya berjaya jugak ummi pakaikan afifah tudung. tahniah!!!! jom kita pi beli tudung baru.....

ummumishkah said...

comelnya si tuan puteri...

siti_m said...

ala tomei nyer.. afifah...

mamalieyna said...

comel+kiut la afifah.. mama pn nak baby girl la jgk :)

Saidatulnissa Aina Umairah said...

wah..wah..alhamdulillah bagus... ummi die x cabut ke tudung tue.. buat mase nie umairah suke cabut... nantie mama try pakaikan tudung ngan post entry kat blog yerk...

ummi afifah said...

*tq ibu arifa...nanti kita belikn lagi tdg kat diorg k..
*tq aunty ain..
*tq mama sarah.. insyaAllah nanti kita beli kan lg tdg kat puteri2 kita..

ummi afifah said...

*tq ummu mishkah n kak siti yam..
*cepat2 la mama lieyna..
*mama umairah, afifah dah tak cabut tdg tu.. k, tunggu umairah lak..